UTT- Uluslararası Türkçe Testi

(UTT – Uluslararası Türkçe Testi je test koji je namenjen svima koji znaju turski jezik, a da im pritom nije maternji jezik.
U organizaciji ADKM ( Anadolu Dil Kültür Merkezi) ovaj test može da se polaže u periodu april/maj svake godine u prostorıjama našeg edukativnog centra.

Postoje tri vrste UTT ispita:

I) Prvi se odnosi na Olimpijadu i njega polažu deca uzrasta 11-17 g, a koja se namenski pripremaju za Olimpijadu turskog jezika.

II) Drugi je namenjen svima koji žele da se pokažu u svom poznavanju jezika. Njega polažu ljudi iz celog sveta tako da se na kraju rezultata vidi tačno na kom je mestu pojedinac u čitavom svetu.

III) Treći je namenjen takođe svima koji žele da provere svoje znanje iz turskog jezika ali i onima koji planiraju da u Turskoj upišu redovne, master/doktorske studije, čak i onima koji planiraju da se zaposle.

UTT

 

U sva tri, gore navedena, slučaja, svi koji polože UTT ispit dobijaju međunarodno priznati sertifikat koji im otvara vrata za bolju i napredniju budućnost. O načinu kao i o terminima polaganja informišite se na brojeve telefona:
011/33-43-077; 063/708-55-75
Putem mail-a: info@bejza.edu.rs; marketing@bejza.edu.rs
Lično na adresi: Kosovska 39, III sprat