Pripremni kursevi za Cambridge ispite

Vršimo pripreme za međunarodno priznate Cambridge sertifikate. Ukoliko planirate odlazak u zemlje engleskog govornog područja bilo da se radi o poslu, školovanju ili jednostavno radi života, biće vam neophodan neki od Cambridge sertifikata. Da biste bili sigurni koji vam je nivo neophodan pripremili smo detaljniji tekst o svakom ispitu.

20140326-_DSC2635

Prijave vršimo tokom cele godine i grupe formiramo po dovoljnom broju prijavljenih. Nastava se odvija dva puta nedeljno po dva časa (90 min) u terminima koji se dogovaraju. Ukoliko se nađe dogovor nastava može biti i intenzivna (četiri puta nedeljno po dva časa)

Detalji o Cambridge ispitima:

  • KET (Key English Test – početni nivo) za nivo znanja A2 je prvi nivo Kembridž ispita namenjen polaznicima sa osnovnim znanjem jezika, potrebnim prilikom putovanja u zemlje engleskog govornog područja.

Ovim ispitom se potvrđuje da je savladan osnovni nivo svakodnevnog pisanog i govornog jezika.

  • PET (Preliminary English Test – niži srednji nivo) namenjen učenicima škola za nivo znanja B1. Ovaj položen ispit ukazuje da je student savladao jezik u toj meri da može da se snađe u situacijama koje se uglavnom mogu očekivati u društvu i na poslu u engleskom govornom okruženju.
  • FCE (First Certificate in English Test – viši srednji nivo) B2 – od polaznika se na ovom nivou očekuje da mogu da rade ili studiraju u engleskom govornom okruženju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom UK, kao i svuda u svetu.
  • CAE (Certificate in Advanced English – viši 1 nivo) C1– od polaznika na ovom nivou očekuje se da se samouvereno snalaze u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemljama engleskog govornog područja. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, kao i mnogi drugi u svetu, uključujući i poslodavce.
  • CPE(Certificate of Proficiency in English – viši 2 nivo) C2 – na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. CPE sertifikat je priznat na skoro svim univerzitetima i koledžima u Britaniji, a i mnogim drugim širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Sertifikat je takođe priznat od mnogih poslodavaca.
  • IELTS ispit je za one čiji je nivo znanja B2 i više a koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije. IELTS je skraćenica za International English Language Testing System i pokazuje nivo znanja pri kom možete da komunicirate sa ljudima kojima je engleski maternji i da pri tom uspešno koristite sve četiri jezičke veštine: razumevanje, čitanje, pisanje i govor.
  • TOEFL  utvrđuje nivo znanja engleskog jezika ljudi kojima ovo nije maternji jezik. Veliki broj stranih univerziteta zahteva da kandidati imaju određeni broj bodova na ovom testu (svaka institucija sama određuje koliko bodova je minimum za primanje kandidata).

TOEFL je široko zahtevan i pri dobijanju stipendija i generalno kao dokaz poznavanja engleskog jezika.

Za ovaj ispit je potreban B2 i više nivo znanja