Studenti Bejza Edukativnog centra u poseti Turskoj

Bejza vam želi srećne predstojeće Uskršnje praznike
april 28, 2016
Intezivni kursevi stranih jezika u Bejza edukativnom centru
maj 9, 2016
Show all

Studenti Bejza Edukativnog centra u poseti Turskoj

ii8

Bejza Edukativni centar tokom uskršnjih praznika, organizovao je ekskurziju za svoje polaznike i posetu Turske sa ciljem da se naši polaznici upoznaju sa zemljom kao i običajima i tradicijom naroda čiji jezik uče.
instanbul
Odseli smo u hotelu Golden Horn, u takozvanom srcu modernog Istanbula, u blizini najvećeg trga Taksim, koji se nalazi u istoimenoj četvrti u evropskom delu grada.
Kao tursti, u gradu sa više od dvadeset miliona stanovnika, vratili smo se puni utisaka i dobrog raspoloženja, a vama prenosimo neke od najzabavnijih momenata sa naših obilazaka.

ii890
Lepota Aja Sofije, koja je održana i nakon burne istorije nikoga nije ostavila ravnodušnim.
ii789

Jedna od najpoznatijih palata Turske, Topkapi palata poznatija kao harem i dan danas čuva bogatu riznicu vrednih istorijskih dokumenata. Ovaj muzej nikako nismo mogli da zaobiđemo, a našim drugarima je bio posebno zanimljiv jer su sada imali priliku da se upoznaju sa mestom stanovanja turskih sultana. U ovoj ogromnoj riznici od 700.000 metara kvadratnih i dalje postoje vojnici koji nam nisu dozvolili da zavirimo u svaki kutak, ali je svakako mesto sjedinjavanja Bosfora i Mramornog mora bila inspiracija naših polaznika za fotografije i uživanje na ovom bogatom istorijskom mestu.

ii0
Prošetali smo ulicom Istiklak, gde smo imali prilike da se upoznamo sa kuhinjom Turske. Probali smo tradicionalne ćufte, kao i specijalitete poput kebaba i donera, kunefe, a zasladili se baklavama i tulumbama.
ii7Na bazaru začina probali smo med i kavijar iz Egipta, dok smo mnoge vrste čajeva, začina i ostalih turskih đakonija poneli kućama kao jedne od najoriginalnijih suvenira.

Lepote Bosfora tokom krstarenja očarile su naše studente.

ii3
Edukatiivni centar Bejza je još jednom pokazao da je učenje stranih jezika kroz upoznavanje tradicije i istorije naroda čiji se jezik uči najbolji put ka usavršavanju istog.

Učite jezike sa nama!

 

LOGO-page-001

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *