FESTIVAL KULTURE I JEZIKA – „ČISTO PRIJATELJSTVO“

FAKULTATIVNO UČENJE TURSKOG JEZIKA U PRVOJ KRAGUJEVAČKOJ GIMNAZIJI
mart 3, 2015
Konkurs za prof. engleskog, arapskog i švedskog jezika
april 22, 2015
Show all

FESTIVAL KULTURE I JEZIKA – „ČISTO PRIJATELJSTVO“

Dragi prijatelji kulture i jezika,

Edukativni centar Bejza, jezički i kulturni centar iz Beograda, ima čast i zadovoljstvo da Vam saopšti da se po prvi put u Beogradu organizuje Festival jezika i kultureČISTO PRIJATELJSTVO – sa ciljem da se javnost upozna sa najtalentovanijom decom Beograda za strane jezike i pevanje, kao i sa kulturnim osobenostima zemalja učesnica Festivala s porukom da negujemo pesmom prijateljstvo mladih na Planeti i da je znanje više stranih jezika korisno u istu svrhu.

poster-page-001

Festival poput našeg se dešava u 140 zemalja sveta u istom periodu, a Finale je u nekoliko država krajem maja a detetu pobedniku u aprilu će biti saopštena zemlja kao zemlja iznenađenja.

Inače, neki naši predstavnici su pozvani u nekoliko zemalja gde će predstavljati Srbiju u nacionalnoj nošnji sa svojom pesmom i nacionalnom igrom gde nema takmičenja. U sklopu revijanog dela programa će biti predstavnici Srbije.

Jedno dete je pozvano u Ameriku, drugo u Etiopiju, a treće Indoneziju.

Dole su navedeni linkovi pomenutih kulturnih događaja koji se održavaju sa istim ciljem širom sveta, a  koji govore više od reči:

https://www.youtube.com/watch?v=L71MsAlMfWM&feature=youtu.be

http://youtu.be/WjAp5RGqg-k

Ovaj  Festival – prvenac –  će biti poseban po tome što će najtalentovanija deca Beograda, pobednici audicije ČISTO PRIJATELJSTVO u konkurenciji od 150-ro dece, njih 10-ro, učestvovati u finalnom takmičenju, gde će otpevati pesmu na maternjem, srpskom, jeziku u nacionalnoj nošnji.

Osim takmičarskog, biće i revijalni deo Festivala,  gde ćemo imati priliku da čujemo kvalitetne dečije glasove koji izvode pesme na engleskom, turskom jeziku i još nekim jezicima.

U revijalnom delu programa KUD „Dimitrije Tucović“ će oduševiti publiku sa izvedbama srpske narodne igre prvo, a potom turske narodne igre (  inače ovo kulturno – umetničko društvo je osvojilo jednu od medalja na prethodnoj Audiciji).

U foajeu Ustanove kulture Palilula, svaka zemlja, tj. ambasada, koja se prijavi za učešće će imati priliku da na svom izložbenom delu predstavi posetiocima kulturna bogatstva.

Ovaj bogat kulturan događaj će imati jedan poseban akcenat jer će deca pevati za decu, za svoje drugare, decu bolesnu od raka u Srbiji i šire, s porukom da svi živimo u zdravlju, prijateljstvu i miru.

Naravno ulaz je besplatan i pozvani su svi ljubitelji jezika i kulture, sugrađani i šire.

Stoga, Edukativni centar Bejza će u saradnji sa nacionalnom organizacijom NURDOR (www.nurdor.org) organizacijom roditelja čija deca boluju od raka da podseti sve prisutne da možemo i treba da pomognemo kako bi uslovi za njih bili mnogo, mnogo bolji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *