OTVORENI ZIMSKI DANI TURSKE KULTURE I JEZIKA

Družili smo se sa svojim đacima uoči 2015 i obeležili prigodnim programom prethodnu godinu
januar 20, 2015
Drugi dan na DANIMA TURSKE KULTURE – video vodič kroz fantastične predele Turske zemlje
januar 30, 2015
Show all

OTVORENI ZIMSKI DANI TURSKE KULTURE I JEZIKA

Prema osmišljenom programu za sedmicu, od ponedeljka, 26. do subote, 31. januara, prvog dana deševanja je održan promo čas turskog jezika i time otvorena nedelja Bejzinog gostoprimstva pod nazivom “Zimski dani turske kulture i jezika“

Tačno u 18h se okupio idealan broj za jednu pravu grupu zaljubljenika u ovaj jezik.

IMG_1280       IMG_1282

Bio je to njihov prvi čas turskog jezika gde su naučili male razlike u čitanju nekih slova u poređenju sa našim jezikom.

Zatim su naučili da se pozdrave, kažu svoje ime, iz kojeg grada dolaze, itd.

Jedan od najomiljenijih profesora je, u opuštenoj atmosferi, uz posluženi turski čaj naveo đake- goste da uče i zapamte zauvek neke reči jer uz smeh i simpatične situacije se, definitivno, bolje pamti.

Danas je svima dobrodošla prijatnost, čuti i smeh u interakciji, što pokazuje da profesionalnost ne mora uvek značiti i neozbiljnost, naprotiv.

IMG_1281

Nakon prvih 45 minuta predavanja napravljena je izuzetno mala pauza kada je i poslužen turski čaj. Na iznenađenje profesora se desilo inzistiranje prisutnih đaka da se što pre nastavi i na njihovo oduševljenje, profesor je pre planiranog vremena nastavio sa drugim delom promotivnog časa.

Dakle, bilo je lepo primetiti da su prisutni pokazali jaku zantiželju, tj. da što više nauče za kratko vreme.

Zadovoljni onim što su saznali i naučili u toku 90 min, naši posetioci su nam se najavili i na ostalim danima objavljenog programa.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *