Predavanje Dr Slavice Jašić ispred Ministarstva prosvete Republike Srbije

Dobar zvuk daleko se čuje
maj 21, 2014
Radio reklama Bejza edukativnog centra koja inspiriše
jun 7, 2014
Show all

Predavanje Dr Slavice Jašić ispred Ministarstva prosvete Republike Srbije

jpg prezentacija

Čast nam je bila i veliko zadovoljstvo što smo 17. maja 2014. godine u saradnji sa Ministarstvom prosvete, a u skladu sa nazivom našeg centra, organizovali seminar namenjen rukovodiocima predškolskih i školskih ustanova sa ciljem da, kao edukativni centar, damo svoj doprinos značaju uvođenja novina u obrazovni sistem.

Predavanje je održala uvažena g-đa dr Slavica Jašić, rukovodilac odeljenja za predškolsko obrazovanje i vaspitanje pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

DSC_0017

Predavanju, čija je tema bila ,,Novine u obrazovanju u Republici Srbiji’’ su se odazvale mnoge predškolske i školske ustanove poput Predškolske ustanove Čukarice, Čupko, Adaland, Zmaj, Čarobna kuća, Korak po korak, Mali princ, Bajka, Zvezda Oaza, ABC, zatim osnovna škola Bejza, i osnovna i srednja muzička škola Amadeus, čiji su rukovodioci i predstavnici iskoristili priliku, da na interaktivnoj tribini sa iskusnim predavačem, po predavanju, dobiju odgovore na mnoga pitanja.

Tom prilikom nam je bila čast ugostiti i predstavnike predškolskih ustanova iz Makedonije, koji su bili u jednodnevnoj poseti Beogradu.

Budući da je 17. maj bio jedan od dana žalosti u Republici Srbiji zbog nezapamćene poplave u našoj zemlji, zbog ljudi koji su izgubili živote i svoje domove, bili smo u prilici da po građanskoj dužnosti apelujemo na sve prisutne, te da skupimo, na licu mesta, novčana sredstva kako bi već sutradan nabavili najhitnije.

Ovom prilikom se zahvaljujemo mnogobrojnim prisutnima koji su bili humani i saosećali se sa ljudima kojima je trebala pomoć i koji su priložili koliko su mogli. Pored toga nemali iznos je priložio i Edukativni centar Bejza i OŠ Bejza, te smo sutradan odvezli u halu Pionir pomoć u obliku hrane za bebe, pelena i higijene za najmlađe.

Nažalost u skoro isto vreme se desilo veliko stradanje rudara u Turskoj, te smo prisutnoj direktorskoj strukturi i kolegama koji su sunarodnici rudara, izrazili saučečće jer je i taj nemili događaj bio težak trenutak za ljude koji su daleko od svoje zemlje i, naravno, osećaju svoj narod i njihovu tugu.

S obzirom da je sa nama na predavanju bila direktorka osnovne i srednje muzičke škole Amadeus g-đa Jelena Živković, pozvali smo je da se obrati prisutnima i uputi poziv na 7. festival muzike i igre Amadeus, a potom, u skladu sa ozbiljnim trenutkom, da najavi talentovanu mladu vilolinistkinju Anu Milić (17godina) da odsvira kompoziciju „Meditacija“ od Žil Masne-a.

DSC_0063

G-đi dr Slavici Jašić je na kraju programa uručena plaketa i unikatna slika koja je rađena u ebru tehnici u znak zahvalnosti na angažovanju i prepoznavanju našeg centra kao predusretljivog domaćina sa lepim prostorom za takvu vrstu korisnih događanja u obrazovanju.

Nakon seminara za sve prisutne je bilo organizovano posluženje, gde su mogli u neformalnoj atmosferi da razmene utiske i stavove.

DSC_0095

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *